Hur minimalism gör livet och flytten enklare

Att inte äga något man inte behöver är en filosofi som jag tycker låter ganska så rimlig, varför slösa på jordens och ens egna resurser genom att köpa sådant man inte egentligen behöver? Det är ganska dumt egentligen, ändå är det något alla gör – i olika utsträckning. När jag säger behöver, så menar jag inte bara sådant man behöver för att överleva – snarare sådant man behöver för att leva ett lyckligt liv. Så, ja en glassmaskin kan vara något man behöver – men de flesta behöver inte en glassmaskin så för dem är det bara ett onödigt impulsköp. Ingen annan du själv kan säga vad du behöver, du måste känna efter.

Gå genom din bostad kolla vad du har som inte behövs

Det kan vara möbler, dekorationer och andra föremål som står framme i dina boytor som du sällan eller aldrig använder. Som du faktiskt kan sälja, ge bort till någon som behöver eller bara slänga. Varför låta saker stå så att man ser dem varje dag om de inte skänker en någon energi och glädje till en flyttfirma göteborg? Vad de gör då är att ta uppmärksamhet från de föremål och saker som man faktiskt älskar och som skänker en glädje. Det kan vara så att man inte ser det man vill se för andra saker tar för mycket uppmärksamhet.

Detta är perfekt om du snart skall flytta

När man flyttar är det naturligt att man gör sig av med saker man inte behöver, så om du snart skall flytta är det ett perfekt läge att implementera minimalism. Gör dig av med allt du inte behöver när du börjar packa inför flytten. Det kommer att kännas skönt samtidigt som det kommer att gå smidigare att flytta. Om du använder flyttfirma när du flyttar blir det mycket billigare om du slänger allt du inte behöver innan, istället för att låta din flyttfirma bära med det till ditt nya hem. En flyttfirma tar oftast betalt baserat på hur mycket tid det tar och hur stor lastbil som behövs för flytten. Desto mindre saker du har, desto billigare blir din flyttfirma.